Délig csak egy kávé van bennem

Te kihagyod a reggelit? Jó ötlet ez?

- Kihagyom a reggelit? Délig csak egy kávé van bennem...- mondta a kliensem.

- Én nem hagyom ki a reggelit. - válaszoltam

- Hogy csinálod? Nekem nincs rá időm.

- Időm nekem sincs a reggeli készülődésben, ezért a hétköznapokban általában ugyanazt eszem. Pár perc alatt összedobom, és szintén pár perc alatt megeszem.

- Nekem nem éri meg, a kávé elég, azzal kibírom ebédig.- visszhangzott rögtön a válasz.

- És mi van akkor, ha azt mondom neked, hogy a reggeli kihagyásával a nap legfontosabb érkezését hagyod ki?

- Nem gondolom, hogy annyira fontos lenne.

A beszélgetés még tovább folytatódott, aztán megszületett benne az elhatározás, hogy kipróbálja az általam javasolt reggelizést. Néhány hét után pedig már azzal büszkélkedett, hogy a probléma, ami miatt felkeresett, megoldódott. Vagyis rendeződött az emésztése, jobban alszik és több az energiája napközben.

Nála a reggeli volt a hunyó, plusz néhány apró módosítás az étrendjében. Hálás volt, hogy nem kellett semmilyen szigorú diétába kezdenie, nem kellett plusz bogyókat szednie és új, ismeretlen alapanyagokat hajkurásznia.

Hogy mi történt? Egyszerűen megértette, hogyan működik a teste, és miként tudja az étkezéssel jó formában tartani magát. Nem úgy általában, hanem konkrétan az övé. Konkrétan az ő életében mit, mikor és hogyan egyen. Nem egy néhány hétre szóló étrendet kapott, amit a lelkesedés elültével képtelen már betartani, hanem tudást, amit innentől kezdve élete minden napján használni tud.

Ez az ő története. És a tiéd? Akarod, hogy megvizsgáljuk közösen, feltárjuk, hogyan hozhatod ki magadból a maximumot? Igen!Foglalj nálam időpontot tanácsadásra messengeren! Várlak szeretettel!

Tanácsadásra klienst személyesen Vásárúton fogadok vagy online videócseten keresztül.

Étkezésről egyetemistáknak
online előadás a Selye János Egyetem hallgatóinak
 - Raw Šéf