Harcban állsz az idővel?

- Hogy osszam be az időmet? Ezer felé szakadok...

- Tedd első helyre azokat a dolgokat az életben, amelyeket úgy gondolod, hogy 5 év múlva is fontosak lesznek számodra.

- Tessék?

- Igen, jól hallottad. Mi az, amiért Te vagy felelős és 5 év múlva is szeretnéd, hogy rendben legyen?

- Ez ijesztő így belegondolni.

- Ne félj, nem azt kérem tőled, hogy mondj le az eddigi életedről, csak annyit kérek, hogy mond ki, mi az amiért egyes egyedül Te vagy felelős és annyira fontos, hogy 5 év múlva is fontos lesz.

- Saját magam, a saját boldogságom, a saját egészségem. Ez így kimondva annyira önző dolognak hangzik. A gyerekeimért is én felelek, a munkámért is felelős vagyok, na meg persze az sem mindegy nekem, hogy a környezetemben hogy élnek a szeretteim, más emberek, és igazán zavar jónéhány dolog, tudod jól például, hogy kóbor állatok ügye milyen fontos nekem!

-Igen, tudom, hiszen ismerlek, és nem is azt kérem tőled, hogy mondj le bármiről.- Akkor miért teszel fel ilyen falhoz állítós kérdéseket, hogy mi az amiért csak én felelek és 5 év múlva is fontos lesz?

- Te kérted, hogy segítsek beosztani az idődet, és ez egy jó módszer. Nem azért jó, mert én mondom, hanem azért mert logikus és működik. Tulajdonképpen egy prioritás listát állít fel számodra, a lista első helyére raktad saját magadat, a saját egészségedet. Felnőtt ember vagy, csak Te felelsz saját magadért, az egészségedért, csak Te tehetsz érte, senki más. Minden más számodra fontos dolgot is csak akkor tudod megvalósítani, ha ez tökéletesen rendben van.

- Ezzel mondjuk egyet tudok érteni, rossz belegondolni, milyen káosz van akkor, amikor például lebetegszek.

- Akkor most gondolj bele abba, hogy mennyire jól működik minden, amikor formában vagy. Ám ez a forma törékeny. Vigyázni kell rá, törődni vele, minden nap.

- Igen, persze, tudom, de nekem erre nincs időm, már így sem érkezek a dolgaimmal.

- Ha őszinte maradsz a prioritáslistához, akkor nem a kifogásokat fogod keresni, hanem a megoldást, és akkor a helyes kérdés az lesz: hogyan törődjek magammal?

- Teljesen igazad van, csak dühös lettem, félek, hogy én erre nem vagyok képes.

- Minden adottságod megvan hozzá, és a jó hír az, hogy az öngondoskodás akkor a leghatékonyabb, ha rutinszerűen végezzük.

- Ezt hogy érted?

- A mindennapokban, gondolkodás nélkül, reflex szerűen, szokásból olyan dolgokat csinálsz, amivel magaddal, az egészségeddel törődsz. A jó ebben, hogy ez tanulható, az évessel kapcsolatban sok ilyet tudok neked mutatni, amit kipróbálhatsz, és a neked leginkább megfelelőeket szokásoddá teheted.

- Ez jól hangzik, ezt el tudom képzelni, hogy működjön az életemben, és erőt adjon a többi feladatomhoz.

- Remek, akkor várlak szeretettel az étkezési tanácsadásra!

💚

info@hodossykatalin.sk

Hodossy Katalin

étkezési tanácsadó

Unalmas a növényi alapú konyha?
 - Raw Šéf