Hodossy Katalin, az eleven nőci

Horen fotóművész A nőci, ha eleven című interjú- és fotósorozata

Az interjúsorozat visszatérő kérdése, amelyet minden alanynak feltesznek, hogy ha valaki tanácsot kérne tőled, mi kell ahhoz, hogy „eleven“ (= erős, ügyes, talpraesett stb.) legyen, mit tanácsolnál? . Az én válaszom így hangzott:

"Tegyen rendet maga körül, önmagában és az életében. Értem ezt az őt körülvevő tárgyakra konkrétan, és átvitt értelemben az érzelmeire, emberi kapcsolataira, szokásaira. A rendben utat tör magának az erő, ami által olyanná formálhatja az életét, amilyennek csak szeretné.

Ehhez azonban az is kell, hogy két lábbal álljon a talajon. Tehát ne csak megálmodjon egy életet, ne csak rendet teremtsen hozzá, hogy létre tudjon jönni ez az álom, hanem minden nap élje is meg azt. Ha ez így túlságosan bonyolultnak hangzik, akkor pedig azt tanácsolnám, hogy forduljon szakemberhez, aki segít a rendrakásban és támogatja a két lábon állásban. Rám a táplálkozás tekintetében számíthat.
"

A teljes interjú a fotókkal együtt megjelent az egyik legolvasottabb szlovákiai magyar portálon, a Paraméteren. Itt olvasható és látható.

Karácsonyi desszertek növényi alapanyagokból
ünnepi desszertkészítő műhelyt tartottam Vásárúton
 - Raw Šéf