Kiút a diéták útvesztőjéből

egy notorikus diétázó története

Viki világ életében követte az aktuális diétákat. Első diétája a káposzta leves diéta volt, aztán jött a 90 napos, a vércsoport szerinti, a paleo, majd vegán, most épp az időszakos böjt szerint eszik.

Aztán voltak nála azok az időszakok, amikor épp nem diétázott. Ilyenkor semmiből sem volt elég, degeszre ette magát. Majd megelégelve saját falánkságát, rendre intette önmagát egy újabb diétával.

És ez így ment körbe-körbe. Elképesztő erőpróba alá helyezte saját akaraterejét, és bár ezt soha nem tudatosította, egészségét is.

Kezdetben dühös voltam Vikire, miért játszadozik így a testével. Majd megértettem, ő komolyan gondolta. Sőt, komolyan hitte, hogy tisztító kúrakkal, diétákkal óvja a testét, egészségét. Hiszen a diéták, fogyókúrák megalkotói pontosan összeállított tiltólistákkal és előírt étrendekkel lebegtették előtte a tökéletes test és egészség eszményképét.

A tiltólisták, diéták követése közepette teljesen elmulasztotta megismerni saját testét, végképp megszűnt saját ízlése és étvágya. Kapcsolata az étkezéssel romokban hevert.

Viki elveszett a diéták útvesztőjében.

A Vasárnap családi magazinban havonta jelenik meg dupla oldalon írásom az egészséges étkezésről. Az első cikk magáról az étkezésről szól, kiemelve minden bolyongót a diéták útvesztőjéből. Írásom a magazin online felületén olvasható.

A cikkből kiderül a diéták és divatos étrendek közti különbség. Választ ad arra, ki a felelős egészségi állapotunkért és arra is, honnét tájékozódhatunk ételeink egészséges vagy épp egészségre káros voltáról.

Étkezéssel kapcsolatos dilemmádat oszd meg velem, keressünk rá közösen számodra megfeleő megoldást. Személyre szabott módszeremmel segítek neked kialakítani a számodra megfelelő étkezési és főzési szokásokat. 4 hetes étkezési tanácsadás csomag részletes tartalmát ismerd meg az alábbi linkre kattintva.