Légy a szokásaid rabja! Vagy mégse?

Szokásainkkal az állandóságot igyekszünk megteremteni magunknak ebben a folyton és egyre gyorsabban változó világban.

Légy a szokásaid rabja! Vagy mégse?

Életünk tele van változással, ám az egyensúlyhoz szükség van az állandóságra is.

Szokásainkkal épp az állandóságot igyekszünk megteremteni magunknak ebben a folyton és egyre gyorsabban változó világban.

Vegyük csak sorba, milyen szokásaink vannak? Például adott tárgyakat ugyanarra a helyre teszünk, nap, mint nap. Így az agyunknak kevesebb a dolga. Megünnepelünk bizonyos jeles napokat, így bizonyosak vagyunk benne, hogy ezeken a napokon viszontlátjuk szeretteinket.

Étkezésünk is szokások szerint zajlik. Szokások határozzák meg, hogy mit eszünk. Szokásunkká válik a rendszeres, vagy épp a rendszertelen evés, az esti nassolás vagy a hétvégi eszem-iszom.

Szokások szerint élni a kiegyensúlyozott élet egyik alapköve. A szokások önmagukban nem jók vagy rosszak. A szokások követése agyunk működése. Így spórol energiát, hogy több jusson az olyan kreatív feladatok megoldása, mint az állandóan változó életkörülmények közötti túlélés, és ha ezt megoldotta, akkor az élet-feladat betöltése. Mint például kiteljesedés a hivatásunkban.

Miért gond mégis, hogyha a szokásaink rabjává válunk?

Gond is és nem is. Attól függ, hogy milyen tartalommal töltjük meg a szokásainkat. Ha például célunk, hogy vitálisak legyünk, akkor gond, ha étkezési szokasainkkal romboljuk vitalitásunkat. Étkezési szokásaink tartalmát átvehetjük a családtól, hathat rá a környezet és képesek vagyunk tudatosan is alakítani azokat.

Válj bátran a szokásaid rabjává! Miért merem ezt így kijelenteni? Mert én segíteni tudlak abban, hogy olyan tartalommal töltsd meg étkezési szokásaidat, hogy azok támogassanak céljaid elérésében.

Készen állsz a tudatos szokás formálásra?

Keress fel! info@hodossykatalin.sk

Hodossy Katalin

étkezési tanácsadó | növényi étrend szakértője | hormonális egyensúly tanácsadó