Nyers vegán ételkészítő tanfolyam

Turmixtól a levesen, főételen keresztül a nyers vegán desszertekig

2018. november 24-én nyers vegán ételkészítő tanfolyamot tartottam a dunaszerdahelyi Buena Coffee House kávézóban. Tanfolyam lévén ez most egy hosszabb együttlét volt, mint egy ételkóstoló vagy bemutató, ezért a résztvevőket először felkészítettük a több órán át tartó közös alkotásra egy frissítő és élénkítő turmix segítségével, amely krémes állagát kedvenc vákuumost turmixgépemnek, a Hanssem Ozennek köszönhette. Szükség is volt erre az energia löketre, hiszen háromfogásos nyers vegán vacsora elkészítésére vállalkozott a csapat.

A tanfolyamot vezető séfünktől, Varga Istvántól megtudhattuk, miért érdemes egy nyers vegán menüsor megalkotásánál profesionális gépeket segítségül venni. Nemcsak időt takarítunk meg velük magunknak, de a végeredmény is garantáltan elégedetséggel fog bennünket eltölteni. Részletesen ismertette azt is, hogy milyen fontos az alapanyagok gondos beszerzése. Nekem ebben nagy segítségemre volt a kávézóban nyílt hulladékmentes bolt, amely kínálatából a tanfolyamon használtunk magokat, aszalt gyümölcsöket és növényi zsírokat. A kemény alapanyagokból készített leves, kenő és öntet krémességét a nagyteljesítményű turmixgép segítségével értük el. A levest pedig cukínni csipsszel bolondítottuk meg, amely a kedvenc Byzoo Scorpion aszalógépemmel varázsoltuk roppanósra.

Jókedv és szűnni nem akaró kérdések uralkodtak az ételkészítő tanfolyamon, számtalan praktikát tanulhattak meg a résztvevők. Akadt köztük olyan lelkes is, aki már másnap képeket osztott meg első nyers vegán tortájáról vagy épp krémleveséről. Meggyőződésem, hogy a dunaszerdahelyi tanfolyamnak lesz folytatása. Ha kedvet kaptál, jelezd nekem: info@rawsef.sk, szívesen szervezem meg a következőt épp a te lakhelyedhez közel.

olvass tovább