Tápláló nassolás felesleges kalóriák nélkül

ezerféle nyers golyók

Szeretem a nyers golyókat, több okból is. Egyrészt, nem lehet őket elrontani. Ez azért elég jó hír az olyan perfekcionistáknak, mint én. Másrészt a hozzávalók teljesen szabadon változtathatóak, elég az alapreceptet megjegyezni és aztán csak a készleteink szabnak határt a lehetőségeknek. Végeredményül egy tál színes dessszertgolyót kapunk. És pontosan ez a harmadik ok, amiért a kedvenceim. Ízletesek, táplálóak és mutatósak. Mi mást várhatunk még el egy desszerttől? Készítsd el te is őket. Nem lesz hozzá szükséged semmi másra, csak a egy nagyteljesítményű turmixgépre, egy nagyobb keverőtálra és tálcára az ízléses tálaláshoz.

Nyers vegán desszertgolyók receptje
  • Aszalt datolya, sárgabarack, füge vagy mazsola
  • Kókuszreszelék
  • Magok - dió, kesu vagy mandula

Az aszaltgyümölcsöt előzőleg beáztatjuk, hogy egy kicsit megpuhuljon, majd leszűrjük és turmixgéppel alaposan szétturmixoljuk. Az így kapott masszához hozzákeverjük a kókuszreszeléket és őrölt magokat. Ezzel már késszé is nyilváníthatjuk az alap masszát. Természetesen tudjuk ezt még ízesíteni fúszerekkel, rummal vagy kakaóval. Ha datolyát használtunk, biztosak lehetünk benne, hogy a tésztánk elég édes. Más aszalvány esetén édesítőnek használhatunk agavé szirupot vagy rizs szirupot.

A nyers golyókból különféle színváltozatokat készíthetünk: meghempergethetjük őket kókuszreszelékben, zúzott pisztáciában, kakaóban vagy éppen szárított tört málnába, és így fehér, zöld, barna és piros golyócskákat kapunk. Jó étvágyat!

OLVASS TOVÁBB